3 съвета за парфюмите

Полезно

Няма човек, който да не използва парфюм в ежедневието си. Използването на парфюми се превърна в нещо толкова естествено, колкото и обличането сутрин. Но дали знаете основните неща за парфюмите? Днес ви представяме 3 важни факта за парфюмите, които може и да не сте знаели преди.

Как да се парфюмираме

Нанасянето на парфюм е най-лесното за правене – просто напръскайте, намажете или при по-солидни парфюми – потъркайте. Избягвайте да триете китките си след нанасяне на парфюма, за да не убиете аромата му.

Някои жени обичат да напръскат въздуха и после да минат през него. Да, това работи, но голяма част от парфюма се изразходва напразно и не е добър метод, особено ако имате по-нисък бюджет.

Винаги нанасяйте парфюм преди да си сложите дрехите и бижутата.

Някои аромати ще оставят постоянни петна върху тъканите, метали, също и перли. Ако все пак искате да рискувате и да ароматизирате дрехите си – напръскайте върху шал – не забравяйте да го тествате първо на невидима област от дрехата, и леко напръскайте.

Парфюмиране на косата

Слагането на парфюм върху косата е чудесен начин да миришете добре със събуждането си и през целия ден.

Хората, с които общувате също ще останат доволни от по-пълния аромат. Бъдете внимателни, когато парфюмирате току-що измита коса или с добавени към нея естествени масла, защото те могат да повлияят на аромата. Тъй като парфюмът съдържа алкохол, той може да изсуши косата ви, затова слагайте по малко и от разстояние. Едно-две впръсквания от разстояние 8 инча ще са най-добре.

Как да запазите аромата по-дълго

Има няколко трика, които ще помогнат на аромата ви да се усеща по-дълго. Например, ароматът ще избледнее по-бързо, когато кожата е суха. Нанасянето на овлажнител без аромат ще е отлична подготовка преди използването на парфюми и ще помогне да използвате парфюма си по-икономично.

Също така може да нанесете вазелин на кожата си, и да сложите парфюма след това. Парфюмните капчици ще се задържат към вазелина, вместо да попият в кожата, което ще намали или дори премахне нуждата да се парфюмирате поне още веднъж през деня.

Използването на продукти от една и съща марка също е полезен начин да направите парфюма си по-продължителен. Може да използвате ароматизиран гел за тяло и лосион за тяло, и след това да се напръскате с парфюм. Комбинацията ще помогне на аромата да се задържи през целия ден.

натурална козметика

Вашият коментар