Четири нетрадиционни идеи за туризъм през празниците

Спа

Празниците са време за почивка и за споделяне на приятни моменти с роднини и приятели. Кой не би искал да отиде с близките си на интересно място, където да прекара последните дни от годината?

През последните години българите все по-често си позволяват по Коледа и Нова година да бъдат на хотел в планината или в съседна държава. Най-често посещаваните курорти през зимата у нас по традиция са Банско, Пампорово и Велинград. А най-често посещаваната страна от сънародниците ни е съседна Гърция.

Ако вие сте сред хората, на които им е омръзнало да бъдат на места, препълнени с туристи, ако искате да избягате от суматохата по празниците и да имате едно по-различно изживяване за посрещането на новата 2019 година, запознайте се с нашите нетрадиционни идеи за туризъм.

СПА туризъм

Традиционно предпочитан през летния сезон, този вид туризъм се свързва предимно с балнеотерапията и различни оздравителни терапии. Да се потопиш в горещия минерален басейн, докато вали сняг обаче, може да бъде също толкова приятно и забавно изживяване. И ако все още не сте го опитали, ви съветваме да отправите поглед към някоя от по-малките къщи за гости в зимните ни курорти, която може да ви предложи тази услуга.

Посещение на Далматинския бряг

Далматинското крайбрежие е една от най-известните дестинация в Хърватска, която си струва да посетите, заради богатата си средновековна атмосфера. Препоръчваме ви да изберете Дубровник – градът, наричан перлата на Далматинския бряг. Той е разположен на брега на Адреатическо море и ще ви предложи едни от най-удивителните гледки, които сте виждали.

Почивка на морето

По традиция сме свикнали да се отдаваме на морски туризъм през лятото, но морето може да е незабравимо красиво през зимата и това е нещо, което си струва да видите. Предимство е, че извън туристическия сезон можете да се възползвате от много изгодни оферти, както и да избягате от натоварените дестинации по празниците.

Почивка в малка планинска хижа

Ако сте решили да се усамотите с приятелите си навръх Нова година, идеално решение е да резервирате няколко нощувки в малка планинска хижа. Много вероятно е домакините да ви посрещнат с топъл чай и традиционни зимни ястия, както и да си изкарате страхотно сред природата.

Вашият коментар