ТОП 5 причини да изберете Цигов чарк за вашата почивка

Полезно Почивка

Българският курорт Цигов Чарк е атрактивен за туристите, които обичат съчетанието от луксозна почивка и забавления сред природата.

Когато искаме да караме ски, се сещаме първо за Банско и Пампорово. През последните години обаче Цигов Чарк се оформя като все по-предпочитан курорт. Посещават го туристите, които желаят да се насладят на комфорт, да не са сред тълпата и същевременно да се забавляват сред природата. Всички тези условия са изпълнени в местността, която се намира в близост до Батак, Велинград, Пазарджик и Ракитово.

Настаняване в комплекси на ниво

Една от причините да посетите Цигов Чарк се казва хотел „Каталина“. Отличното гостоприемство на домакините, съчетано с възможността да отседнете в студио, двойна стая, панорамни апартаменти, мезонети или едно фамилни къщи, ще ви пренесе в атмосфера на уют и спокойствие. Изборът не само, че не е ограничен, но и е подходящ за всеки вкус. В Цигов Чарк като цяло се залага на семейния тип настаняване, но въпреки това са предвидени варианти и за останалите гости. Важен елемент е, че за децата са осигурени перфектни условия, както за игри навън, така и за интересни занимания.

Удобства

Районът е достатъчно развит, както от гледна точка на хранителни заведения, така и по отношение на заведенията. Вие можете да се отправите на пазар, където ще откриете всичко необходимо, а после да се насочите към някой от местните ресторанти с намерението да опитате от традиционната кухня на родопския край.

Изцяло оборудвани писти

В Цигов Чарк се намират две писти. Първата е до контра-стената на язовир „Батак“, а втората – по пътя след Ракитово в посока Батак. Ски влек, гардероб, шейни за децата и учители по ски са на разположение на любителите на зимните спортове. Към съществуващите писти предстои изграждането на допълнителни трасета с модерни съоръжения.

Занимания в свободното време

Може би търсите развлечения и извън сезона на ските? Цигов Чарк благодатен за риболовците, защото те могат да опита късмета си на шестия по големина язовир в България – „Батак“. Има предложения също за ловците, за привържениците на водните спортове или пълноценното разпускане с помощта на спа процедурите.

Зеленина и чист въздух

Природните дадености в Цигов Чарк съчетават неповторими гледки, зеленина, чист въздух и горски масиви, които гарантират качествен релакс.

Вашият коментар