ТОП 5 планински курорта

Почивка

В класацията на ТОП 5 планински курорта на България, ще видим къде са най-удачните места за ски сезона, какви са цените за отсядане и по каква причина този комплекс заема това място.

Номер 5 – с.Чифлика.
Ще започнем с най-долната точка на класацията. Не казваме, че мястото има някакви огромни минуси и забележки, но има своите отлични качества. Зимите в това село са меки, лятото е топло, а въздухът е кристално чист, което от всяка гледна точка дава поводи за СПА процедури. Хотелчетата в околността предлагат басейни с минерална вода, които са както закрити, така и открити. Има и достатъчно природни забележителности, като “Маркова ливада”, скалните феномени “Ушите” и Еделвайсът. Отлично място за почивка през зимата или който и да е сезон, но единственият минус е че няма големи възможности за зимни спортове затова заема 5 място.

Номер 4 – Местността Узана в Стара Планина.
Точната противоположност на номер 5. Местността предлага уникална гледка от върха и се намира на 22км от Габрово, като това е начална точка за много ски маршрути и състезания. Отлични възможности за практикуване на зимни спортове, скално катерене и разходки през пролетта, а има дори и музей, който може да посетите, ако не сте от най-активните в спорта.

Номер 3 – Пампорово.
Вече започваме да влизаме при големите играчи. За много хора това е перлата на българските зимни курорти. Туристите тук обичат да съчетават зимните спортове със СПА процедурите. Курортът също е един от най-слънчевите за България, защото в Пампорово са най-многото слънчеви дни. Чепеларе, Стойките и Широка лъка са най-добрите места за разходка в околността. Отлично място за сноуборд спускания, защото Пампорово е и с най-добрата писта за целта.
Ако хотелите там ви се виждат прекалено скъпи, помислете за нещо в района на 20км. Определено може да намалите разходите си с 40%.
Номер 2 – Боровец.
Най-статият планински курорт у нас заема втора позиция в нашата класация по ред причини. Съвсем близко до столицата той става известен, когато Фердинанд построява лятната си резиденция там. Курорта дори заема 3-то място в класация за 10те най-добри зимни курорта на британският “The Independent” тази година. Какво по-популярно от това ви трябва?
58км дължина на пистите, могат да ви гарантират всякакъв вид зимен спорт, а оръдията за сняг, ще ви поканят и на нощно каране, без значение капризите на времето.
Същото важи и за предишна точка от класацията, че може да намерите нещо дори в столицата и да идвате до курорта просто да карате, но не е казано, че трябва да използвате хотелите там.

Номер 1 – Банско.
Тук просто няма какво да кажем. Градът музей е прекалено известен за цяла България, дори и за света. Градчето е уникална смесица, между старата и новата архитектура, а с със своите 70км писти и оръдия за сняг от декември до май просто няма начин да не се насладите на отлични зимни преживявания.

Вашият коментар