СПА почивка във Велинград

Отдих Почивка Релакс Спа Туризъм

Велинград се намира в полите на Западните Родопи, на 120 км от София и 80 км от Пазарджик.

Едва ли има по-добър вариант за зимна почивка. Също така, Велинград има статута на най-големият град в страната с такова голямо количество минерални бани събрани на едно място. Градът е известен със своите лековити топли минерални води, уникални гледки и красива природа с чист въздух. Какво по-добро място за отдих от Велинград?

Наричан още „СПА столицата на България“, основно заради невероятните и здравословни природни дадености комбинирани с условията за почивка. Ако сте се запътили към Велинград през зимата, трябва да знаете, че там ще е като в приказка. Родопите покрити със своя снежен воал, вековните борови гори покрити с бяла пелена, между тях тънки пътечки от туристи изкачващи се със своите ски.

Минералните води извират от шест термоминерални находища, като общия им брой е 80. Водите имат свойството да помагат за всякакви костни заболявания, неврологични и гинекологични заболявания на дихателната система.

Ако смятате, че ви трябва почивка в някой минерален извор и не ви притеснява по кое време на годината, първото предположение трябва да е Велинград, вижте оферти за хотели във Велинград.

Вашият коментар