Селски туризъм

Туризъм

Както всяко нормално семейство, така и вашето имате нужда от ваканция, малко почивка от работата. Още повече ако живеете в града, като там сами знаете, че стресът и напрежението са много по-големи от това в покрайнините.

Ако сте с малки малчугани пък и дори по-порастнали, знаете че и те вече си имат своите нужди и искат да получат някои неща от почивката – да карат ски или да карат джет, зависи къде и ще ги заведете. Естествено проблемът е че много пъти нямате достатъчно пари , с толкова разходи и деца трудно се спестява на две заплати и е съвсем нормално. Какво да направите тогава?

Може да ви кажем един лесен, евтин и не толкова стряскащ начин за излизане от ситуацията, който също така включва почивка – селски туризъм. Не започвайте да си мислите веднага, че става дума за копаене на картофите на село или да заведете децата при баба им (което не е лоша оферта) и да ги оставите да и помагат. Не! Целта на селският туризъм е да ви отведе на място, което не е претъпкано с хора, отдалечено от града или поне не в самият него и да ви накара да се успокоите от всички проблеми.

Някои от вас са го правили и са оставали доволни. Ние ще разгледаме хората, които дори не са чували за това. Струва ви се безинтересно (дори да имате доста пари) и скучно, но това изобщо не е така. В селският туризъм се крият толкова много интересни неща за правене докато сте на почивка, а не докато копаете.

За селски туризъм реално става всяка къща, защото много хора в България ги преобразуват на малки хотели, щом къщата им е прекалено голяма. Пък и защо да не изкарат повечко пари? Широко разпространена практика по цял свят.
Докато сте на една такава почивка, можете да разгледате близките забележителности, някоя река или езеро, да се разходите из някоя красива и чудна гора, като от приказките. Цялата същност на селския туризъм е спокойствието.

Добре, да кажем, че сме ви убедили да пробвате, колко ще струва? Доста евтино! Нека да видим, какво може да ни предложи една оферта без значение от нейната локация. Намерихме оферта за 25лв на ден, като само в околността на самата къща за гости има езеро за риболов, СПА процедури, лов, посещение на близко разположен манастир, езда, тенис и още. Като се замислите, единственото нещо, което го няма от хотела в някой град е шума от външната обстановка. Няма го напливът на коли, няма я шумотевицата от кучета или някой пиян, който се прави на Цеца (за последното не гарантираме).

 

Определено селският туризъм е евтин, спокоен и също толкова интересен, колкото и хотелът в града. Вие трябва да си направите програмата и да решите с какво да забавлявате вас и вашето семейство.

Вашият коментар