Предпочитани места за туризъм

Интересно Полезно Почивка

България е една от най-красивите държави на балканския полуостров, и поради тази причина предоставя куп възможности за туризъм. Тук освен прекрасни планини, има и спиращи дъха черноморски курорти, които събират хора както от страната, така и от чужбина. Но нека разгледаме кои са предпочитаните места от туристите към днешна дата.

В планината

Ако си падате поне малко планинари и искате да се насладите на свежи въздух и омайната природа, то със сигурност трябва да разгледате оферти за почивка в Банско, Пампорово, Боровец, Витоша, Троян, Добринище и още куп интересни дестинации. За да изкарате приятно почивката си ще може да резервирате хижа или вила, където  да заведете близки хора, роднини и приятели.

Планините в страната предоставят чудесни възможности за зимни спортове, като каране на ски и сноуборд. През мразовитите сезони гледката е повече от любопитна, тъй като ви пренася в един друг свят изпълнен с радост, аромат на Коледа и весели. За щастие съществуват множество хотели и къщи за гости предлагащи нощувки на наистина достъпна цена.

В случай, че се насочите към Югозападна България задължително посетете Банско. Градът се слави със ски трасета за напреднали и начинаещи, но също така има богата история и архитектурни забележителности. Забавленията тук също не липсват, така че не мислете, че ще скучаете. За вашето удоволствие работят десетки хотели, ресторанти, барове и механи.

За тези, които търсят прегръдката на планината в Софийска област можем да предложим Боровец находящ в община Самоков. И тук ските са на почит, както и всички останали зимни спортове. Ако отседнете в някой от многото хотели ще се чувствате шикозно и нищо няма да ви липсва. Курортът е подходящ и за летния сезон заради невероятните гледки и свежест.

На морето

Отивайки на море е нужно да прецените, какво очаквате от дадения курорт. Едни места са подходящи за къмпинг, други пък ще ви зарадват със страхотни хотели и ресторанти, докато трети разполагат с евтини квартири, къщички и бунгала. Преди да тръгнете на почивка обмислете с какви финанси разполагате, и как си представяте морските емоции.

Най-популярните курорти у нас са Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена, Св. Св. Константин и Елена, Приморско, Созопол, Несебър и други. Всички те ви обгръщат с топлите си пясъци, живописните плажове, многото начини за забавление и не на последно място по-добри цени, отколкото курортите в чужбина. Както се казва има за всекиго по нещо.

И северното, и южното черноморие има с какво да се похвалят, така че е добре да посетите и двете. В интернет ще откриете стотици сайтове за обяви, откъдето да резервирате вашия престой. Вие решавате дали ще спите в хотелски апартамент, малка къща, красива вила или едно обикновено бунгало предлагащо всички нужни екстри.

Лятото идва, което означава, че е време да решите в кой черноморски град ще изкарате отпуската или ваканцията си. Сами виждате разнообразието от варианти и сме сигурни във вашето перфектно решение. Пожелаваме ви много вълнички, усмивки и весели моменти.

Вашият коментар