Почистване на септични ями – профилактиката е задължителна!

Полезно

Вероятно не малко домакинства използват септични ями, ако нямат изградена самостоятелна канализация.

Септичните ями са различни по обем, пропускливост и характеристики. Съществуват такива с една или две камери, но вече по-рядко се среща използването на тези с повече камери, въпреки че се препоръчват най-вече за къщи.

В тези септични ями, отпадъчните води престояват средно до 3 дни, като по-тежките елементи във водата остават на дъното и се пречистват, като се разграждат и сами се утаяват. А най-неприятното е, че мазнините (например от готвене) обикновено излизат на повърхността, като образуват пяна.

При най-разпространените септични ями, има голяма опасност от препълване. Дори преливане, което става когато отпадъчните води надвишат попивателната способност на ямата. В тези случаи, периодично се използват услугите на специализирани фирми, които извършват тази дейност, а именно почистване на септични ями.

Тези фирми разполагат със специализирана техника. Използват камиони с контейнер за изпомпване на съдържанието на ямата. А след това извозват отпадъците до специално място, където се депонира отпадъка. Тези екипи могат и да разбият твърдите утайки със своята апаратура, както и да дезинфекцират след почистване на септичните ями. Това ще ви помогне да се отървете от микробите и неприятната миризма.

За да не стигате до аварии и препълване, правете профилактично почистване на септичните ями. Повечето специализирани за целта, фирми, предлагат на своите клиенти дори абонаментна услуга. Профилактиката е от особено голямо значение, за да може да няма затлачване и проблеми по канализацията. Това не бива да бъде подценявано, понеже неприятната миризма и микробите, в близост до дома ви, биха били много лоши за здравето на вас и децата ви. Затова е добре да помислите относно този проблем.

При аварии или желание за профилактика, потърсете специализирана фирма за почистване на септични ями в гр.София, като Пайп строй груп ЕООД. Обадете им се на тел: 02 995 09 09 или им пишете на имейл: kanals@abv.bg. KanaliHit ще се погрижат за вашите проблеми!

Вашият коментар