Несебър – старият град

Ваканция На море Отдих Полезно Почивка Релакс Туризъм

Всеки е чувал за Несебър и неговият „Стар град“.

Старият град се намира на 30 км северно от Бургас, на малък полуостров в Черно море, свързан с тесен и дълъг провлак с новия Несебър. Счита се, че това е един от най-старите градове в Европа. Основан приблизително около 3000 г. преди .н.е от траките и смятан за града с най-много запазени архитектурни паметници от Средновековието в България.

В стария град на Несебър се намират 23 църкви и културни паметници. От раннохристиянска базилика до куполна византийска църква. Те са образци с отразено архитектурно и артистично влияние на Гръцката, Римската и Византийската епоха.

Несебър винаги се е стремил да запази своята романтична атмосфера — тесните павирани улички, малки площади, двуетажни къщи с каменна земна основа и дървени горни етажи са особено привлекателни за туристите от всички краища на България и света. Може да видите много магазини за сувенири по улиците, кръчми, механи и прекрасни цветни градини. Истински малък рай за влюбените двойки.

Градът се е превърнал в основна туристическа атракция по-Южното Черноморие и по-специално за туристите, които почиват на курорта Слънчев Бряг, който се намира „залепен“ северно към Несебър. Разгледайте изгодни оферти за почивка на море.

Вашият коментар