Нека да внимаваме с ниско качествено спално бельо – как да го познаем?

Интересно

Всеки един от нас би се съгласил, че обожава сутрините, в които не бърза да става за работа и може спокойно да се излежава в завивките… Прегръдката на мекото и топло спално бельо е несравнима и ни носи пълноценен сън. А той от своя страна е гаранция за това, че ще се чувстваме бодри и свежи и ще започнем деня си с усмивка.

Но преди всички тези прекрасни неща да ни се случат, ние трябва да сме сигурни, че сме избрали правилните материи, на които да спим вечер. В днешно време, на пазара можем да открием огромно разнообразие от всякакви предложения, които да ни допаднат. Технологиите и високите стандарти в изработката на тъканите ни осигуряват невероятен избор от материи – сатен, памук, коприна, перкал. Затова и ние често сме объркани относно кое да изберем.

За да може да ни е по-лесно да направим правилния избор е нужно да знаем как можем да различим ниско качествените спални комплекти от висококачествените такива.

За никого не е тайна, че доброто качество се постига когато се вложат добри материали, а това от своя страна води и до по-висока цена, разбира се. Но все пак нека се върнем към това как да разберем дали дадения продукт е качествен. Първият критерий за това е видът и дължината на вложените нишки. След това е важно и какъв е техния брой. И не на последно място – технологичния процес.

А от къде да разберете какъв броя на нишките? Пише го на етикета – TC или Thread Count, означава количеството сплетени влакна на квадратен сантиметър. То може да варира от 50 до 350 на кв.см.. Тоест, колкото повече, толкова по-здрави и меки са компонентите на спалното бельо, което сте избрали. Методът на изтъкаване също предполага различни характеристики. Разнообразните сплитки, получени от преплетените хоризонтални и вертикални влакна са важен белег за издръжливост и луксозна визия.

Повечето от нас, избират спалното си бельо, базирайки се основно на любимите си цветове и десените, които ще подхождат на помещението, но преди всичко е добре да започнем от избора на подходящата според собствените ни нужди материя, а също така и да преценим качествените характеристики.

спално бельо

На българския пазар се предлагат редица търговски марки луксозно спално бельо с доказани качества, но ние от HardGamer.bg се доверяваме само и единствено на изпитани източници като Linens.bg. Мястото, където домашния текстил е с топ качество!

Съветваме ви и вие да заложите на хубавата материя, вместо само и единствено да избирате по дизайн. Разбира се, че той също е важен, но много по-голямо значение има това как ще се чувства вашето тяло, лежейки върху чаршафите и завивките. Не подценявайте тези факти и винаги обмисляйте добре избора си на спално бельо.

И още един съвет от нас – перете го поне веднъж седмично и подменяйте спалния комплект, поради лесното развитие на бактерии и микроорганизми, които са вредни за нас. Бъдете стриктни относно здравето си, за да може това да ви се отвърне по-късно! Избирайте само най-доброто за вас и вашето семейство!

Вашият коментар