На почивка в Банско

На планина Отдих Полезно Почивка Туризъм

Кой българин не е чувал за Банско?

Това е едно курортно градче, което се е сгушило в гостоприемната планина и предлага отлични условия за различни зимни спортове, съхранява стари български традиции, богати фолклорни обичаи и огромно културно-историческо наследство. Курортът може да предложи на своите посетители многобройни паметници на културата, а не само ски писти. Има забавление за всеки турист.

Курортът впечатлява със своята самобитна архитектура, особено красиви двукратни къщи, иконописни и дърворезбарски школи, развити занаяти и търговия на изкуство.

Банско има статут на културно селище с международно значение за туризма. Този факт изобщо не трябва да ви учудва, защото той е подкрепен от многото исторически местности и културни паметници. В околностите на града се намират много останки от антични крепости и тракийски могили.

Ако си мислите, че да посетите всичко това, ще ви струва скъпо – грешите! Цените за един човек за една нощ могат да започнат от 10лв в някоя къща за гости и да достигнат до около 150лв за двама за три вечери в хотел. Определено, Банско не е скъпа дестинация, стига да посетите курорта в правилния сезон.

Вашият коментар