На почивка в Балчик

На море Почивка

Лято, отпуски и много мечти за предстоящата ваканция. Предложенията на морски курорти нямат край, а сега повече от всякога може да се насладите на офертите за семейна почивка. Повечето туристи в разгара на летния сезон избират съвременните и модерни курорти за отмора и релакс със семейство и приятели. На фона на всички черноморски предложения изпъкват и офертите на курортни градове като Балчик. “Резервация.bg” може да предложи най-добрите цени за сезона лято на море 2014 г.

Курорт Балчик се намира в североизточната част на България и предлага не само идеални условия за настаняване, но и микс от културни, природни и исторически места. Сред тях са Ботаническата градина, която е и една от 100-те дестинации с Национално значение; Дворецът – културен комплекс и център; Етнографският музей в Балчик; Храм на богиня майка Кибела, който е и единствен в Европа по вида си. Лабиринт от стълбища, камък, водопади и зеленина разкриват приказни картина на всеки гост стъпил в Балчик. В този черноморски град се намира и резиденцията на Мария – румънската кралица. В нея величествен мраморен трон с надпис се издига на самия вход, византийски православен параклис, декоративна джамия и трансилвански кладенец са само част от нещата, които ще накарат посетителя да затаи дъх, заснемайки поредният спомен с фотоапарата.

Из местността на Балчик туристите могат да се полюбуват на множество езера, паркове, градини. Да се разходят из Зона Тузлата, където се съдържа лечебната кал, а славата се носи за балнеолечебен център. Историята на града датира от над 2000 години, а за това свидетелстват не една и две старинни постройки или останки от такива. Днес курорт Балчик обещава незабравима ваканция на всеки решил да го посети, приятни мигове на релакс и много запаметяващи се картини. На фона на всичката прелест на Балчик, туристите могат да се насладят на лукс и удобства, предложени в подобаващи оферти и според джоба на всеки. За авантюристите по българското Черноморие, курорт Албена се намира само на няколко километра в посока по плажната ивица.

Вашият коментар