Най-лесните трикове за сдобиване с бикини-тяло

Ваканция Полезно

Затоплянето на времето навън е ясен знак, че ни предстоят повече забавни мигове с приятели и извън дома – повечето от тях по бикини. Това обаче изисква и по-добра форма, особено ако през зимата сме си позволявали да похапваме повече на дивана през зимата.

Сред най-важните съвети е да намалите приема на сол. Тя играе важна роля за напълняването и задържането на вода в организма, което пък води както до влошен външен вид, така и до потенциални здравословни проблеми.

За известно време можете да пратите в изгнание и алкохола, който също е враг на тялото за бикини и забавя метаболизма. Изключително важно е да приемате поне по 2 литра вода на ден, която забързва обмяната на веществата и пречиства организма. Запомнете, че отслабване и влизане в добра форма е невъзможно без достатъчен прием на живителната течност.

Важно е да се хапват и повече овесени ядки, киноа, кафяв ориз и богати на фибри продукти, които, макар и малко по-калорични, са изключително полезни и подпомагат здравословните процеси в тялото. Добре е да приемате повече сурови храни – ядки, плодове и зеленчуци, тъй като термичната обработка значително понижава качеството дори и на най-полезните храни. Освен това готвенето често е свързано с повече сол и мазнини, а те не са препоръчителни, когато искате да влезете в новия си бански.

Неизбежно е да не посетите фитнеса или парка, защото хранителният режим не е достатъчно средство да сдобиване с отлична форма. Не пренебрегвайте спорта и малките разходки. Значение има дори и всеки един път, в който предпочитате стълбите пред ескалатора!

Можете да подсилите организма си с витамини и пробиотици. Напоследък специалистите препоръчват и продуктите от арника с доказани ползи за организма, които са любими и на модели като Жизел Бюндхен.

И накрая, тялото за бикини изисква и привлекателен тен, така че вече е време да се погрижите за цвета на кожата си, независимо дали разчитате на солариум или бронзиращи продукти. Насладете се на здравословно и секси лято!

 

Вашият коментар