Къде да си починем в България – Bazar.bg

Почивка

Всеки обича да пътува в чужбина, но като че завръщането у дома е най – сладко. Когато сме далече от тук, осъзнаваме колко красива и забележителна е страната ни, оценяваме красотата й, впечатляваме се от малките неща, които иначе пренебрегваме. България е уникална. Къде другаде на толкова малка площ ще видите планини и море, скалисти масиви и широки поля. Къде може да се запознаете с древна история, да разгледате църкви и манастири, датиращи от тракийски времена, да попиете толкова много история, архитектура и изключително артефакти? Да, това е България. Страната ни привлича не само с морски курорти и ски писти, но е посещавана от хиляди туристи, идващи да наблюдават птици, да се докоснат до красотата на Розовата долина, да направят рафтинг по Струма или да опитат от изключителните български вина.

Ако вече гледате на страната ни с други очи, сега е времето да потърсите оферти за почивки в България в Bazar.bg и да изберете вашата дестинация, опознайте културата, върнете се назад във времето и вижте как са живели нашите баби и прабаби, потърсете корените на древното миналото. Направете си експеримент – опитайте да си представите, че идвате за пръв път тук и ще видите колко по – красива и непозната е страната ни.

Предлагаме ви няколко насоки за дестинации за почивка в България, а вие решете накъде ще се отправите.

Хилядолетна история, древно наследство, богата и разнообразна култура, етнография, религия, изключителна архитектурата и изкуството. Във всяко кътче на страната ще намерите древни селищни могили, тракийски светилища и гробници, останки от римски градове, византийски и средновековни крепости, архитектурни резервати, етнографски комплекси, църкви и манастири.

Ако обичате историята, посетете Долината на тракийските царе, Перперикон, гробницата при с. Старосел, Пловдивско, Варненския некропол е открито най-старото злато в света.

Пътувайки из страната не пропускайте да посетите и някои от най – големите ни манастири -Рилски, Бачковски, Троянски, Роженски.

Всеки, който обича родината си, няма как да не разгледа и градовете, които все още носят възрожденския дух и култура – от Котел, Копривщица, Карлово, Калофер, през Сопот, Елена, Трявна, Банско, Мелник, до Стария Пловдив, Широка лъка, Орехово, Смилян, Жеравна, Орешак. Докоснете се и до традиционните занаяти в „Етъра” край Габрово, етнографските комплекси „Стария Добрич” и „Чифлика” край Албена, Банско, етнографския комплекс в – Казанлък, етнографския ареален комплекс в Златоград, „Вароша” – в Ловеч и Благоевград, етнографския комплекс в Малко Търново. Във всяко едно селище може да наемете къща или стая в малък семеен хотел и да се отдадете на почивка и релакс сред природните красоти.

В случай, че търсите бягство от големия град, задължително потърсете оферти за селски туризъм. Селски къщи за гости може да намерите из цялата страна. От района на Стара планина– в Априлци, Шипково, Рибарица, Медвен, Жеравна, Ичера, Градец, до селата в Еленския Балкан и други.

Разбира се, не трябва да пропускаме да споменем и зашеметяващата красота, която ще намерите в Арбанаси, Боженци.

В Рила можете да изберете да почивате в Говедарци, Бели Искър или Долна баня. А Родопите – там няма място, което да не искаме да видим – Момчиловци, Гела, Широка лъка, Смилян, Арда, Забърдо, Лещен, Ковачевица, Триград, Ягодина и много други.

Не пропускайте да потърсите офертите и за района на Пирин – Банско, Добърско, Баня и Разлог, а също и уникалните селата в Странджа– Българи, Граматиково, Кости, Бръшлян и други.

Разбрахте ли колко непозната е България? И сега вече си имате повод да я преоткриете. Просто потърсете почивки в България в Bazar.bg.

Вашият коментар