Коледно забавление на смартфона с игрите на Gameloft

Почивка

Коледа наближава с целия си блясък и празничност. Най-вероятно вече сте разграфили свободните дни кога при кои роднини ще отидете или ще поръчвате подаръци в последния възможен момент. Независимо колко добре планирате времето си почти винаги остава такова, в което буквално не правите нищо, а сте доста далеч от любимите си средства за развлечение. Чакате някой роднина да се приготви за празничното пътуване или опашката в магазина за заветния подарък е по-голяма от тази за хляб преди 30 години.

В тези моменти смартфонът се явява като най-добрия ни приятел. Освен тривиалните неща, като проверка на снимките на постни сърми в социалните мрежи и пожеланията за Коледа по чат-приложенията, може да разнообразим с мобилни игри.

Една от водещите компании в тази сфера е Gameloft. Френският разработчик е сред основните лидери в този сегмент, като предлага игри, които могат да задоволят всеки вкус. Искате неангажиращо заглавие, което можете да подхванете за десет минути – няма проблеми. Играе ви се нещо по-задълбочено и сериозно – също.

Легендарната поредица Asphalt, в която поемате волана на някои от най-добрите и мощни суперколи по света, е на Gameloft. Тя се отличава с доста реалистична графика и бърз геймплей, който гарантира високия адреналин. Последната ѝ част Asphalt 9: Legends може да мери сили дори с някои от най-добрите подобни заглавия за конзоли и PC.

Ако харесвате по-неангажиращи игри, които да ви върнат във времето на аркадните автомати, то Sonic Runners: Adventure е за вас. Както името предполага, това е съвременен римейк на класическата поредица с модерна и красива графика и с оптимизирано управление за смартфони. Независимо, дали изпитвате носталгия по култовия бързоног син таралеж или просто искате да разпуснете за 10 мин. Sonic Runners: Adventure е правилен избор в тази посока.

За феновете на по-сериозните заглавия в стил стратегия в реално време също е помислено. War Planet: Online ви пренася в близкото бъдеще, в което целият свят е потънал в глобален конфликт. Избирате страна, създавате армия и целта ви е да разгромите противника.

В последната игра тече българска кръв. Тя е дело на българското звено на Gameloft. Софийското студио работи вече 15 години по доста пъстър каталог от заглавия и продукти. То се е утвърдило, като едно от най-ключовите в цялата група с ресурса и възможността да създава почти изцяло самостоятелно игри. War Planet: Online е едно от тези заглавия, направени изцяло в България.

„Геймлофт България“ разполага с над 200 души екип, в който има богато разнообразие от специалисти. От задължителните програмисти и графични програмисти, през художници, гейм дизайнери, маркетингов отдел и даже експерти по гейм икономика.

Вашият коментар