Кои градове в България са любими за туристите

Туризъм

Днес ще ви разкажем малко повече за това кои са онези градове в България, които всеки турист иска да посети. Тук не става въпрос за българските граждани, а пътешествениците от всички краища  на света.

Знайте, че не са никак малко местата, с които чужденецът може да си „уреди” среща, стъпвайки на наша територия. В редовете по-долу ще споделим за тях.

Градовете в България, които чужденците задължително искат да видят

Дузина са забележителностите, които всеки пътешественик иска да разгледа. Сред тях обаче има и предпочитани такива, които ви препоръчваме да посетите, особено ако живеете в България.

Пловдив

Знаете, че Пловдив е сред любимите селища. Там не просто можем да посетим концерт, проведен в античен театър, но и да похапнем в някоя от онези механи, запазени от стотици години.

Не е случайност това, че градът е на шесто място в класацията за най – предпочитани в света. Той дори успява да измести Виена, която заема осмата позиция.

Архитектурното наследство на Пловдив е толкова богато, че дори не е за вярване. Модерно обособената пешеходна зона е също забележителност, която няма как да оставим настрана.

София

От 1879 година насам това е столицата на България. Не са малко туристическите агенции, които предлагат организирани екскурзии до големия град. В това число е и TravelAgency.bg. Ако имате желание бихте могли да се възползвате от изгодните предложения на туристическата компания или да зарадвате близък човек с посещение в някои от емблематичните за страната ни селища.

Столицата съумява да предложи наистина разнообразни забавления за туристите. Има какво да видите и от какво да вкусите. Забележителностите са толкова много, че за предпочитане е да прекарате поне няколко дни на територията на града, за да се докоснете до неговите красоти.

Велико Търново

Това е едно от най-атрактивните места не само за българските граждани, но и за чуждестранните. Там има не само какво да разгледате, но можете и да се слеете с тълпите от млади хора. Автентичната архитектура успява да изтласка старата столица на челни позиции в класацията , за която по-рано споменахме.

Варна

Това е следващото място, заслужило вниманието на жителите по цял свят. Интересното тук е, че морската столица успява по великолепен начин да се възползва от своето местоположение.

През последните няколко години обаче се оказва, че Варна е предпочитана дестинация и през зимата. Има къде да се разходите, да се заредите с положителен енергия, да помечтаете, вгледали се  в безкрайното синьо, докато погледите ви плуват в него.

Това са само една малка част от градовете в България, които всеки турист иска да посети. И ако вие смятате, че е настъпил моментът, в който да опознаете родината си, за да я обикнете, нашият съвет е да разгледате предложенията в TravelAgency.bg.

Ще попаднете на атрактивни оферти, които категорично си струва да грабнете за вас или ваш близък!

 

Вашият коментар