Как да планирате почивката си

Почивка

Почивката на море – съвети за избор на хотел и място за незабравимо лятно прекарване.

Напоследък намирането на хубава  почивка на море започва да става истински кошмар, ако не знаем къде да търсим. Ами ако сме с деца…. В такъв случай дори самата почивка може да се превърне в истински филм на ужасите. Тази статия е предназначена за всички, които искат да изкарат една прекрасна морска почивка на едно добро място.

Ето няколко курорта, които всички обичат:
Много от хората предпочитат да отседнат в Албена – един от най – добрите курорти, а и единствения преди няколко години. Препоръчва се да отседнете във вътрешната част, защото хотелите са по – нови, има повече забавления и безплатен транспорт от хотела до плажа ( при някои хотели ).Друга много популярна дестинация в България е Варна. Преди да се каже каквото и да било, не трябва да се изпускат две уникални места: Задължително посетете делфинариума и морската градина!

Това са едни от многото неща, които наистина си струва да се посетят. Програмата в делфинариума е доста атрактивна, подходяща е за малки деца, а вечерта можете да се запишете и да плувате заедно с бозайниците.Морската градина на града е зелена и красива, с многобройни площадки, атракции и мирис на море. Има много дебели и студени сенки, под които всеки иска да се настани през големите горещини.

Друго популярно място за почивка е Несебър. Ако искате да прекарате ваканцията си в приятни разходки, то това е идеалното място. Градът има много богато историческо минало, археологически разкопки, музеи и антични паметници на културата. А сега нека видим хотелите и възможностите за отсядане по родното черноморие.

Първият вариант за хотел  на морето е All Inclusive, който може би е най – предпочитан в последните няколко години. Съветите тук са да избирате хотели с анимация и голямо разнообразие от храна, особено ако отивате на море с децата си. Иначе току – виж сте отишли да търсите шоколадова торта в 2 след обяд….

Анимацията наистина е важна, за да може почивката да е пълноценна както за Вас, така и за децата Ви. Истински плюс е хотела да е на брега на морето, защото това спестява ходенето и реплики като ” Хайде да се връщаме, защото си забравих кофичките “.Вторият, също много популярен и добър вариант за отсядане е Apart House ( апартаменти под наем ). Излиза доста изгодно на туристите и е подходящо за хора без малки деца. Старайте се да избирате по – широки апартаменти с кухненски бокс, защото иначе е много вероятно да се наложи да си хапвате филия с лютеница и сирене върху леглото….

Другият вариант за изкарване на една незабравима лятна почивка е къмпинга. Много е подходящо ако искате да изкарате цялото лято на морето или пък ако не разполагате с голям бюджет за почивки през годината. Всички обичаме историите около огъня, цвърчащите пържоли на барбекюто и голямата студена чаша с бира. Изберете си хубаво и тихо място за разполагане на палатката или караваната, настанете си и се наслаждавайте на мириса на море и природата.

Вашият коментар