Как да намерите евтина ваканция за море

Почивка Туризъм

Както всеки българин знае, ние не обичаме да харчим много пари за почивки без значение дали те са в чужбина или в България. Винаги търсим евтиния начин, тънката оферта, за да можем или да спестим пари и да си купим повече дрънкулки от морето или да не харчим много, защото къщата на село има за оправяне. Винаги сме били така, но наистина, съществува ли тази митична и легендарна евтина почивка?

Добре тогава, как може да я намерите, организирате или изобщо да измислите начин всичко да мине евтино? Нека да зададем една дестинация – почивка на българското черноморие. Пътувате от София например, как пътувате? Билет за железопътната линия София-Варна е около 30лв без намаления и прочие. Ако имате деца до определена възраст, може да вземете на половин цена или ако сте с пенсионер, пак наполовина. Влакът е евтин избор, но може да ви изтормози с цяла нощ пътуване (приблизително 9-10 часа). Автобусът е по-скъп, но пристигате за около 7-8 часа и нямате свободата да се разхождате из купето, а сте забити в една седалка. За личен автомобил има смисъл само ако ви излезе в едната посока около 50лв и сте няколко човека, за да си поделите разходите.

Значи най-удачно и евтино би било да пътувате с влак или автомобил с няколко приятели. Изборът е изцяло ваш.
Дори и да вземете влака до Варна или Бургас, вие може да си намерите място за почивка някъде в околията, не е казано, че трябва да е в големия град. Там може да се наложи да ползвате такси или микробус, но може и лесно да се загубите, ако не сте били там преди. Тук автомобилът има предимство.
Относно преспиването. Там нещата се свеждат изключително много до вашия личен избор.

Може да намерите бунгало за няколко лева на вечер, а ако сте с приятели или семейство ви в една стая, още по-добре за портмонето. Но както знаем, българските бунгала са доста изостанала работа и изобщо не са за предпочитане. Какво друго тогава? Хостел или мотел ако щете, тези малки хотелчета, които всъщност са голяма къща, която отдава стаи. Пълно е с такива и може да ги намерите на много места по Черноморието. При тях цените са малко по-високи от бунгалата, но поне получавате нещо по-прилично за парите си.

За храната и водата вече е ваша преценка, но никога не ви препоръчваме да си купувате нещо от курортните лафки. Цените там са само за богати туристи, а вие търсите евтината почивка, ако не се лъжем?
Добре, всичко до тук излезе около 200лв за няколко вечери (около 3-4) и пътни разходи. Това си е чудесно, но къде да намерим тези евтини бунгала и хостели, защото не може просто да се пуснем в градчето и да питаме навсякъде, къде има свободна стая!

Вашият коментар