Как да изберем най-добрите маратонки за път

Туризъм

Когато бързате през охраната по летищата, за да не изпуснете полета, няма нищо по-лошо от неудобните обувки или развързаните им връзки.

 

Важно е да намерите този перфектен чифт маратонки, с които не само да Ви е удобно, но и да сте стилни и модерни. В последно време тенденцията в модата е именно такава – да се чувствате комфортно без да жертвате външния вид, защото нека бъдем честни, освен ако не сте суперзвезда, преминаването през летището на високи токчета или неудобни ботуши си е просто допълнителен стрес и дискомфорт, за които никой няма време.

 

А като говорим за звезди, те все пак успяват да наложат някои идеи. Най-често можем да ги видим с маратонки Adidas Stan Smith или Superstar, Puma и дори Nike Slides.

А ето и какво да търсите при избор на перфектните маратонки за път:

 

Стилен комфорт: няма нищо по-готино от чифт готини и свежи маратонки, които перфектно пасват на тоалета, но осигуряват удобство за пътуване без пришки. Можете да носите кецовете си със спортно горнище, удобен пуловер, дънки, рокли, а защо не и по-официален панталон и сако. Един съвет: изпробвайте избраните обувки преди голямото пътуване на някоя разходка наблизо, за да се поотпуснат.

Вдъхновение: Puma Suede Classic, Adidas Superstar, Adidas Tubular, Asics Onitsuka Tiger

 

Изчистен дизайн: когато изберете по-семпли маратонки, много по-лесно ще преминете през охраната на летището, без да се налага да ги събувате за проверка.

Вдъхновение: Adidas Stan Smith, Puma Te-Ku, Reebok Royal

 

Комплексност: тук влияние при избора оказва и времето, но има много модели маратонки, които са подходящи както за студен, така и за топъл климат. Изберете обувки от велур, еко кожа, а защо не и от качествени синтетични материи. А още по-добре е, ако те могат да Ви отведат от терминала, през шестчасова разходка, та чак до вечеря в изискан ресторант.

Вдъхновение: Reebok Furylite, Cruyff Playmaker, Adidas EQT, Adidas Seeley Mid

 

Цвят: той, разбира се, е въпрос на вкус. Замислете се обаче с колко хора се разминавате на едно летище, или какви големи опашки има, при които шансът някой да Ви настъпи, да залее обувките Ви и какво ли още не, е много голям! Затова заложете на по-тъмни цветове, но ако все пак държите на белите маратонки, нека поне са кожени, за да можете да ги изчистите лесно при нужда.

Начин на обуване: звучи смешно и маловажно, но никой не иска да чака на опашка, докато човекът пред него завързва 20 връзки, закопчава 5 различни копчета, залепя лепенките и така нататък. Заложете на маратонки със стандартни връзки, или дори тип “slip on”, за да нямате грижи, ако се наложи да ги сваляте при проверка.

Вашият коментар