Какво спално бельо да приготвите в багажа си при пътуване

Полезно Почивка

Слагате ли в багажа си спално бельо, когато ви се налага да пътувате или пропускате този момент? На пръв поглед пижамата и няколко чаршафа изглеждат като тривиални вещи. Но ако сте постоянно на път и сте изложени на най-различни хотелски условия, то това, че сте предвидили място за тях в багажа си ще ви даде не само усещане за уют, но и нужното спокойствие, че ще прекарате нощта в чисто легло.

Най-хубавото е, че можете да избирате от различни видове дамски пижами – от такива, с които ще изглеждате страхотно и можете да напуснете стаята си посред нощ, до мекички модели, които са само подходящи за сън. Но ако пижамите, от които красиви модели можете да откриете в https://bulbel.bg/, все още не са приоритет за вас, то е особено важно това да се промени. В идеалния случай избраните от вас модели могат да се носят и през деня, а не само докато спите.

Лесно е да забравите, че трябва да я сложите в багажа си. Въпреки че пижамата е нещото, което ще носите най-дълго време, така че има смисъл в това да сте сигурни, че имате чифт, който ще ви е удобен за носене. Но кой модел да изберете? Ние ще ви дадем няколко съвета.

Много дами предпочитат нощниците рокли заради техния комфорт и свободна кройка. Освен това са лекички и няма да заемат твърде много място в багажа ви. Ако нямате в момента подобно спално бельо, обикновена непрозрачна тениска с дължина до коляното би свършила същата работа. Така дори няма да се нуждаете от халат и можете да излезете от стаята си по всяко време. Заложете на вариант с дълъг ръкав през зимата и вариант с къс ръкав през лятото.

А защо не изберете комплект, който се състои от горна дреха и панталони. Това е най-удачният вариант, ако ще пътувате на място със смесен климат. Отново може да изберете по-леки материи, така че да не натоварвате багажа си излишно. Материята е особено важна, тя трябва да е подходяща за времето. Ако ще пътувате на топло място, то ви е нужна нощница, която абсорбира влагата и ще ви бъде хладно през нощта. Ако пък мястото ще е по-хладно, изберете по-плътна материя, която обаче няма да ви кара да се потите.

Ако не желаете да пълните багажа си с обемни нощници, то можете да предпочетете еднократното спално бельо. Да, на пазара можете да откриете такъв продукт. Използвате го един път и го изхвърляте. Този тип бельо е изработен от материали, щадящи околната среда. Това е страхотен вариант, ако отсядате в хотел за една или две нощувки.

Каквото и спално бельо да изберете за вашето пътуване, знайте че то трябва да ви бъде удобно и да бъде съобразено с атмосферните условия на мястото, където ще пътувате. Със сигурност няма да ви бъде приятно да зъзнете под завивките, ако си носите прекалено къса нощничка, а навън градусите са ниски. Важно е да знаете, че не трябва да поставяте нощницата си последна в багажа, а предварително да прецените избора си.

Вашият коментар