Какви са най-добрите климатици за дома?

Полезно

Заслужава ли си да потърсим оптимални уреди за отопление или охлаждане? Това е въпрос, който едва ли би си задал някой, който разполага с един от най-добрите климатици в днешно време, тъй като едва ли му се е налагало да се чуди защо сметката за тока е толкова висока. Все пак, при избор на климатик, е добре да се имат предвид някои особености на пространството, наред с нововъведенията по отношение на този вид техника напоследък. Имайки предвид възможността за ниски разходи за електроенергия, които са свързани най-вече с оптимизираните режими на работа на новите модели, то дори и първоначалната инвестиция на чисто нов уред да изглежда висока, то пътят за възвръщане на разходите е толкова по-кратък, колкото по-високо ефективен е той. Тогава какви са най-добрите климатици за дома? Това са най-високият клас модели, като хиперинверторните, които освен икономични са и с супер тихи, по време на работа. По отношение на спестената електроенергия, то при оптимална употреба на такъв климатик, експертите са установили, че за 10 до 13 години експлоатация, възвращаемостта се равнява на от 2 до 3 години. С тези възможности, които ни предлага новото време, остава да се поинтересуваме от конкретния модел, който е подходящ за даденото пространство, както и да се запознаем със съветите за оптимално ползване на машината.

При избор на климатик, е важно да се преценява големината на пространството и като квадратура и като обем, както и какви са наличните мебели и спиращи въздушната струя обстоятелства. Повече витрини или начупени геометрично пространства изискват повече мощност, както и максимално добра позиция на инсталиране. Освен това, за да работи добре и да не се натоварва прекалено климатикът, е добре изолацията на дома да бъде добра. При липса на качествена изолация и особено при по-влажен район, климатикът ще се опитва да навакса желаната температура, което изисква мощност, като периодично ще преминава в режим на размразяване, особено в по-студените месеци. Ако пространството не е пригодено за поставяне на климатик високо на стената, то има и подови модели, както и подово-таванни с гъвкав монтаж хоризонтално на тавана или вертикално на пода. Какво още можем да очакваме от работата на най-добрите климатици? Много от новите модели притежават сензори за отчитане на присъствие в пространството, благодарение на които въздушната струя се изменя, като посока, така че да бъда максимално комфортно за хората в помещението и съответно, при липса на присъствие, климатикът автоматично преминава в енергоспестяващ режим.

Със своите плазмени филтри, много от хиперинверторните модели, пречистват въздуха на принципа на статичното електричество, като улавят прах, полени и други микроорганизми. LAN интерфейс-ът за управление на климатика през мобилно устройство или персонален компютър спомага за неговото настройване, дори и извън дома. Това е изключително удобство за често пътуващите, които така могат да настройват желаната температура в пространството много преди да се приберат от път. Наред с всички функции и възможности на най-добрите климатици, обаче, е добре да имаме предвид и какъв е начинът на оптимално ползване. Това означава липса на изисквания за резки смени в температурата, което може да бъде особено затормозяващо през зимните месеци или по време на големите горещини. Подробности в най-добрите климатици на klimashop.bg. Оптималната машина работи добре само в добри ръце, уверете се сами.

Вашият коментар