Какви подаръци да донесете от почивката си в чужбина

Съвети

 

Предстои ви ваканция в чужбина и искате да отнесете вкъщи сувенири за спомен или да купите подаръци за близки и познати? На какво да се спрете и откъде да пазарувате, за да се снабдите с качествени стоки на достъпни цени? Подбрали сме за вас няколко идеи от личен опит, които ще улеснят избора ви.

 

Италия

 

Можете да изпратите картички на своите близки с печат на Ватикана. Пощата в популярния град-държава се намира на площада пред базиликата „Свети Петър“. Близо до нея е създадена мобилна поща, която да посреща големия интерес на посетителите .

 

От търговците, продаващи сувенири на известния „Канале Гранде“ във Венеция, можете да закупите евтини обеци, висулки и други бижута, изработени от популярното муранско стъкло. Друг удачен избор са маските и магнитите, предлагащи се със сертификат от италианката община, което ви гарантира, че си купувате оригинална и качествена стока, а не имитация.

 

Испания

 

Ако търсите подарък за дете, можете да вземете автентично изглеждащ плакат с неговото име на мястото на името на тореадора. Те са особено популярни в Севиля и се предлагат на почти всяка арена за борба с бикове. Друг подобен подарък може да е плакат с танцьори на фламенко и неговите имена като главен участник в представлението. Стоманен меч от Толедо пък е подходящ подарък за мъж, особено ако историите на битките с мечове го интересуват.

 

Франция

 

Изберете сувенири, характерни за съответния район. От морската столица на южна Франция – Марсилия например, много туристи се връщат с модели кораби и сувенири под формата на морски съдове. Лион е известен със своята коприна, Lille – дантелата и шампанското. От френската Ривиера могат да бъдат закупени дрънкулки под формата на цикади, от Прованс туристите носят текстил с традиционни провансалски модели и местен мак сироп.

 

На каквото и да се спрете, не забравяйте, че приятелите ви ще очакват най-вече да чуят вашите лични впечатления от съответното място, както и да видят снимки на по-интересните моменти от вашата ваканция.

Вашият коментар