Каква почивка да си подарите през зимата

Съвети

 

 

Когато става дума за подарък за любим човек, едно от най-романтичните неща, които можете да направите, е да го заведете на почивка през зимата.  Снегът, топлият чай, огънят в камината ще превърнат ваканцията ви в незабравима зимна приказка.

 

Можете да изберете някой от по-малко посещаваните планински курорти у нас, където, заедно с половинката си, да покарате ски или да релаксирате с по чаша вино в ръка в басейна или горското джакузи.

 

Какво още да направите, че зимната ваканция да бъде изпълнена с наслада и удовлетворение? Можете да избягате от ежедневните грижи и суетата на големия град като пояздите кон, вместо да стоите по цял ден пред компютъра или телевизора.

 

А също можете да поемете по някоя от многобройните екопътеки в България, които ще ви отведат до прекрасни и пълни с история места. Ако и вие харесвате чистия въздух, тишината и спокойствието на планината, тогава една от следните нетрадиционни зимни дестинации със сигурност ще ви допаднат.

 

Град Априлци

 

Намира се на около двеста километра от столицата в сърцета на Стара планина, до връх Ботев. През зимата районът е изключително привлекателен с многобройните си възможности за зимен туризъм.

 

Село Говедарци

 

Малкият курорт се намира в подножието на Рила планина. Тук можете да се настаните в някоя от къщите за гости в селището или да се отдатете на авантюристично возене с шейна, теглена от коне.

 

Село Железница

 

Разположено е само на двадесет и пет километра от София и е известно с термалните си извори, панорамните си гледки към Витоша и Рила, както и с множеството екопътеки. Температурата на водата през цялата година е тридесет градуса, което дава възможност за обособяването на естествени спа центрове на открито.

 

Архитектурен резерват Широка Лъка

 

Това е един от най-посещаваните български архитектурни шедьоври и предпочитано място за екологичен и селски туризъм. В района могат да се видят природните скални феномена „Момата“ и „Главата“.

Вашият коментар