Идеи за почивка на море

На море

Лятото наближава, а с топлото време и организацията по къмпинг, плуване, море. И всичко това изисква цял списък пълен с дейности. Ето 6 идеи, с които да направите лятото по-малко безумно и по-безопасно.

  1. Подредете раницата – дръжте лятна чанта добре запасена с най-необходимото за сезона:

– Слънцезащитни кремове и мазила;

– Репеленти;

– Мини аптечка;

– Охладител – който ще захранвате всеки път, когато излизате.

– Не забравяйте в нея да сложите и така важните дрехи, джапанки, кърпа за плуване.

Когато сте се подсигурили с чанта за всичко от първа необходимост, може да понесете и извънредните излети с далеч по-малко неприятности.

  1. Защитете дома си докато сте на море в хотел в Златни пясъци

Заключете всички врати и прозорци, за да спрете крадците да изнесат от дома ви всички бижута и ценности докато сте на почивка. Направете пълен списък на предпазни мерки, които можете да предприемете, когато напускате града.

  1. По време на почивката ви на море дръжте домашните любимци на безопасно място.

Преди да тръгнете на път и в случай, че оставяте домашната животинка у дома, уверете се, че има кой да се грижи за нея, докато вие отсъствате. Ако възнамерявате да я вземете с вас, подсигурете му достатъчно безопасност при излагане на слънце. Най-опасни за домашните любимци по време на лятото могат да се окажат – слънчевото изгаряне и кърлежите.

  1. Предвидете натоварения летен трафик – тръгнете на път, преди изгрев-слънце за по-дълги пътувания и преди всеки друг. Подредете по-рано автомобила, като в него заредите всичкия багаж за път, направете от по-рано и избора на дрехи за път, както и закуска. Не забравяйте двойната проверка на чантата с документи.
  2. Пийте много вода докато пътувате за морето – водата е най-добрата защита срещу топлинен удар и дехидратация. Пазете себе си и семейството си хидратирани през почивката. Здравословно е да се пият поне 2-3 литра вода на ден. Ако пътувате с кола, се уверете, че имате достатъчно вода за всички. Това ще ви спести пари за извънредни спирки.
  3. Обърнете внимание на храните, които купувате в летния сезон по пътя – най-добре е да вземете хладилна чанта по време на пътуването, в която да сте поставили прясно закупени храни. Ако не сте сигурни за нещо, не рискувайте. Хранителното отравяне е сериозно и може да развали почивката на всеки. Не забравяйте да си миете ръцете често по време на път и на престоя.

Вашият коментар