Ето защо да наемете яхта, вместо да я купувате

Полезно

Наемането на яхти най-накрая става популярно в интернет. Помислете за това като за вземането на коли под наем. Можете да наемете кола по всяко време, практически навсякъде. Имате нужда от кола на летището? Има стотици, ако не и хиляди, от които да избирате. Имате нужда от по-голяма кола, за да отидете на семейна почивка? Няма проблем.

А искате ли да ползвате яхти под наем? Е, повечето хора може би не знаят точно откъде да започнат.

Това обаче се променя бързо. В България вече имате възможност за наемане на лодка лесно, бързо и изгодно.

Това повдига важен въпрос както за любителите на яхтите, така и за бъдещите ентусиасти. Защо да купувате, когато можете да наемете? Вижте тези аргументи.

Яхтите са скъпи

Предварителните разходи за собственост на яхтата обикновено са доста високи. Говорим за десетки хиляди левове, в зависимост от вида на плавателното средство, което искате да използвате.

А когато наемете яхта, плащате, само когато я използвате – така че останалите разходи за собственост се елиминират.

Те се амортизират

Някои хора използват (и приспадат лихвата върху) яхтите си като втори дом. Страхотно е – най-добрият имот на брега. Единственият проблем е, че за разлика от повечето наземни вторични домове, яхтите се амортизират точно както колите, което означава, че те губят стойност с времето.

Яхтите не измерват употребата си в разстояния, а в часовете, през които двигателят е бил използван. Колкото повече използвате плавателния си съд, толкова повече стойност изваждате от него. Разбира се, когато наемате лодка, не е нужно да се притеснявате за тази дългосрочна стойност. Всичко, което трябва да направите, е да се насладите на краткосрочното забавление!

Скъпа поддръжка

Не е тайна, че яхтите изискват много поддръжка. Ако не сте били обезсърчени етикета с цената на една нова яхта, помислете за разходите за поддръжка.

Има много видове яхти, на които да се наслаждавате

Хубавото при наемането е, че можете да си вземете различни яхти по различни причини. Искате ли да прекарате деня в риболов? Наемете риболовна яхта. Уейкборд? Наемете такава за уейкборд.

Искате да избягате през уикенда? Наемете платноходка. Има толкова много различни начини да се насладите на разходка по вода!

Яхтите не работят 92% от времето

Средният лодкар използва плавателния си съд си около 8% от годината. Това оставя 92% от годината, когато яхтата ви просто не се използва. Дванадесет месеца на година съхранение, поддръжка и застраховка само за 30 дни удоволствие? Хммм. Както бе споменато по-горе, когато наемате лодка, плащате само за часовете, в които я използвате.

Изводите са ясни, нали?

Вашият коментар