Естествен трислоен паркет – доказана издръжливост

Съвети

На пазара в България, в момента можем да открием голямо разнообразие от подови покрития и дори когато сме поставени пред избор ние се объркваме. Добре е когато правим подобна инвестиция да бъдем разумни и да обмислим правилно решението си.

При смяната на подово покритие става дума за нещо сериозно, което се прави за години напред, а не всеки сезон. Затова е хубаво да подберем достатъчно устойчив материал, който да има дълъг живот, като естествен трислоен паркет в lia.bg Друго важно нещо при избор на подова настилка е да се съобразим с помещението, за което я купуваме. Ако е по-вероятно в него да се изпускат остри и тежки предмети, следователно покритието трябва да бъде много издръжливо и надеждно. Ако например обзавеждаме къща, която е направена в по-битов стил, е много по-вероятно да изберем дървесен масив за пода, отколкото да кажем мрамор. Или пък ако създаваме по-готик интериор, бихме избягали от дървото и ще се насочим към керамично покритие.

Естествен трислоен паркет - доказана издръжливост

Понастоящем, един от най-популярните избори при подовите настилки това е паркетът. Било то естествен или ламиниран, се оказва, че е предпочитан от повечето семейства. Той има изключително много предимства. Едно от тях е лесното почистване и поддръжка. Много подходящ при семейства с малки деца и домашни любимци. Не се изискват специални препарати или продукти, отнема ни само няколко минути да изчистим паркета у дома. Друго много важно предимство, това е издръжливостта. Паркетите са създадени така, че да бъдат достатъчно плътни и устойчиви. Така че дори детето ви да изпуска остри предмети да не се надраска и съответно, при по-силен натиск, да не се напуква. Дори вече има влагоустойчиви видове, които позволяват монтиране дори в банята.

С напредването на технологиите, се създават много нови видове. Един от тях, все още иновация за българския пазар е естествения трислоен паркет. Засега се наблюдава определено пренебрегване в разбирането на клиентите. Те не го оценят като естествен и се съмняват в качеството му. Но основания за това няма. Както показва и името му, той се състои от три слоя. Като най-горният е създаден от благородна дървесина, най-често – дъб, но съществуват и видове от бук, орех, клен, ясен и други. Този слой е обикновено между 2 и 4 мм. При висококачествените паркети, той издържа 40-50години. Невероятно, но факт.

Долните слоеве също са създадени от 100% дърво, но то е по-меко, като например бор, ела. Нишките му са с кръстосано направление и това осигурява стабилността на паркета. Той позволява производство както на огромни, така и на много малки ламели, което е трудно постижимо при класическия такъв.

Естествен трислоен паркет можете да откриете в специализираните дизайн центрове, като например Lia.bg, където предлагат всякакъв декор за него. Хубавото е, че подобно на ламинирания паркет, може да се експериментира с цвят, ефект, обработка. Все неща, които са нужни за създаването на уникален интериор в дома. Със сигурност, чрез този вид домът ви няма да остане незабелязан.

Също така, този вид е по-бюджетното решение на естествените паркети, но се доказва със същото качество. Той пристига при вас готов, фабрично изготвен, изциклен и лакиран. Това ви улеснява, спестява време и усилия. Трислойният паркет е съвременното предложение на пазара, което е екологично съобразено и екологично чисто. Това го прави подходящ за вашето малко дете.

Ако все още не сте се спрели на подова настилка, можете да се консултирате със специалисти в сферата, които да ви насочат. Но естественият трислоен паркет е със сигурност една добра опция за създаването на надеждно подово покритие в дома, което освен това ще бъде и приятно за окото.

Вашият коментар