Евтина почивка, как?

На море На планина

Щастливите хора успяват да се радват и на малките неща в живота, не е необходимо удоволствията ни винаги да са много скъпи, по-скоро е въпрос и на вътрешно усещане за живота.
Всеки мисли за почивка поне от време на време, даже често се случва да не сме приключили с отпуската и отдиха на едно място, а да се хванем как несъзнателно си правим планове къде още ни се ходи.

България предлага много добри и достъпни възможности, тук евтината почивка не е мираж и удовлетворението зависи от малко добро планиране. Изберете първо къде точно ви се ходи и погледнете възможностите на това място.

В последните години сме както добра дестинация за летен и зимен туризъм, така и спа изкушение. Почти навсякъде можем да съчетаем почивката с разглеждането на исторически и природни забележителности, ако не ни е достатъчно просто да релаксираме. Виненият туризъм сега започва да се развива у нас и има доста обещаващо бъдеще.

Ако се спрете на своята изгодна почивка във Велинград бихте могли да съчетаете спа процедурите с множество интересни обекти в близост до вас. Там се намира карстовото езеро Клептуза, за любителите на пещери интересна би била Лепеница, на един час разходка от село Фотиново има красиви водопади, Кемеров мост и Цепинската крепост ще ви пренесат в периодите от девети век до Средновековието, музеят на Велинград се гордее със 17000 експоната и находки, а за любителите на красивата гледка впечатляващи биха били местностите Белмекен и Юндола.

Изборът ви е Сандански и сте решили да отседнете в един от многото хубави хотели с добри оферти? Тогава не пропускайте да посетите Мелник, там може освен приятната разходка да дегустирате и мелнишкото вино, Рупите, Роженски манастир, Попинолъшки водопад. Съчетанието между климатичен курорт с минерална вода и малко спа глезене ще се отрази добре на душата и тялото на всеки почиващ.

За тези от вас, които са предпочели Девин има богат избор от възможности, които трудно могат да се изчерпат за една почивка време. Триградското ждрело, Чудните мостове, Ягодинската пещера, Дяволското гърло са само една малка част от вашите опции за разходка наоколо.

Хисаря ще ви посрещне със спокойствието и удобствата на които посетителите й от древността биха завидели. Тук на малка площ са се събрали няколко хубави православни храма, множество древни старохристиянски базилики, хисарските крепост и гробница, античен римски град, археологически музей.
Също не е за изпускане възможността да се насладим на оставащите хубави дни край морето. Там септември е времето на наистина евтините почивки.

Най-предвидливите още сега планират къде ще посрещнат 8-ми декември и Нова година. Пакетните цени не са за пренебрегване като оферта и е хубаво да помислим сега за да не се наложи да си оставаме вкъщи принудително, защото друг се е възползвал от изгодните предложения вместо нас.

Вашият коментар