Гърция и Турция остават предпочитани дестинации от българите за посрещане на Новата година

Полезно Почивка Туризъм

 

Изненадите през тази година са Грузия и Хърватска, става ясно от проучване на Saveti.bg

 

И през тази година голяма част от сънародниците ни планират да прекарат Коледно – новогодишните празници в чужбина. Това става ясно от проучване на туристическия сайт Saveti.bg, проведено сред партньорски туристически агенции, както и сред потребителите на сайта. Според него, най-висок остава интересът за пътуване през декември в балканските държави и най-вече в южната ни съседка Гърция. Турция традиционно също привлича сънародниците ни, които искат да посрещнат Нова година зад граница и тази година не прави изключение в това отношение, като страната се нарежда на второ място.

 

Изненадващо сред предпочитаните дестинации за празниците в края на 2018 г. са включени също Грузия и Хърватска. Сред любимите екзотични места за празничен туризъм на българите тази година отново се нарежда Дубай. Повишен интерес туроператорите отчитат и към „топли“ страни като Португалия, Малта и Кипър. Сред мотивите за избора на определена дестинация желаещите да пътуват в чужбина по новогодишните празници посочват на първо място изгодните оферти. На второ място те се спират на държави, в които не са били до сега.

 

Saveti.bg е български туристически портал, чиито екип си е поставил за цел да предостави на родната аудитория ценни знания и съвети за пътуване и туризъм, както и специфична информация за чужди култури, за здравословен начин на живот и редица други области. Тазгодишното проучване на сайта кореспондира с данните от предишни години, но с някои осезаеми различия. По традиция най-посещавани на Нова година от българите през отминалата година са били Сърбия (най-вече Белград), Гърция, Турция (с акцент върху Истанбул), както и Румъния и Македония.

Promotransfers.com

Вашият коментар