Български курорти, подходящи за семейна почивка

Почивка

Лятото наближава и дългоочакваните летни почивки вече са на прага ни. Какви са вашите планове за знойния сезон? Ще отидете ли със семейството си на почивка? Ако отговорът ви е „Да!“, но се колебаете още за място, то настоящата статия има за цел да ви помогне с различни места, които са идеални за семейна почивка.

Мечтаете ли си да релаксирате с всички членове на семейството край морето? Но в същото време мястото да е подходящо за деца? Ако тази идея ви допада, ние ви предлагаме да посетите курорта „Златни пясъци“. Той се намира близо до морската столица Варна. Местността е изпълнена с много хотели, ресторанти и кафенета. В близост до „Златни пясъци“ се намира природен парк, в който можете да се разхождате и да се наслаждавате на интересните животински и растителни видове. Вълните на морето и природните красоти на парка, който е наблизо, правят този курорт много атрактивна дестинация.

Ако търсите съчетание между черноморските вълни и гъсти и китни гори, то за вас е подходящ курортът „Камчия“. Това е семпло и тихо място, но изпълнено с безброй природни богатства. В този курорт можете да се насладите на девствената природа и липсата на застрояване, което е често срещано по Българското Черноморие. Тук има лонгозни гори и лиани. В „Камчия“ имате възможността да видите природата в естествения ѝ вид.

В случай че искате да почивате в планината, ви предлагаме да изберете курорта „Пампорово“. Той се намира в Родопите и се характеризира с чист въздух, богата растителност и животински свят. Това е идеално място за каране на ски и за правене на походи. Ако вашето семейство се състои от хора, които са отявлени планинари, то „Пампорово“ е мястото, където може да изживеете своята идилична семейна приказка.

Обичате ли да прекарвате семейната си почивка в СПА курорти? Ако търсите това, ние ви предлагаме да се насочите към Павел Баня. Това курортно селище е разположено близо до Казанлък – градът известен с многобройните насаждения от рози. Тук можете да се насладите на разнообразни СПА процедури, а ако обичате водните басейни, можете да посетите и язовир „Копринка“, който е близо до Павел Баня. Селището е изпълнено с минерални извори, които са лековити за болести на опорно-двигателната система, както и за нервната система.

Което и място да изберете – морски или планински курорт, СПА дестинация или съчетание между море и планина, важното е да сте цялото семейство и да изпълните лятната си ваканция с незабравими спомени, които трайно ще останат във вашето съзнание и ще развълнуват дълбоко сърцето ви.

хотелски софтуер

Вашият коментар