5 причини да изберете СПА почивка

На планина Отдих Релакс Спа

Понеделник сутрин. Навън още е тъмно, а алармата звъни. Ставате от леглото уморени, бързате за работа, а трябва да закарате и децата до училище. Чакате цяла вечност на досадните светофари, докато си мислите за всички задачи, с които предстои да Ви затрупат, когато пристигнете в офиса. Стресирани сте, липсва Ви енергия и продуктивността Ви рязко спада. Време е за почивка. А каква по-добра идея от това да се насладите на причина и релаксираща СПА ваканция. Не сте сигурни дали инвестицията си струва? В тази статия сме събрали 5 убедителни причини защо да изберете СПА почивка. Ето кои са те:

1.Релакс и наслада за сетивата

Стресът е бичът на нашето съвремие. Колкото и да се стараем да мислим позитивно, да не се ядосваме и да запазим хладнокръвие, в някакъв момент той взема превес. Затова СПА ваканциите са чудесен начин да се изключим от заобикалящата ни среда, за да си починем. По време на ваканцията ще се насладите на релаксиращи процедури, които ще поглезят сетивата Ви, ще прочистят мислите Ви и ще редуцират нивата на стрес в организма. Затворете очи и си представете спа хотел с минерална вода, отпускащи масажи, разкрасителни ритуали, съчетани с ароматерапия и приятни разходки сред природата. Ако не Ви се иска да отворите очи отново, определено имате нужда от СПА ваканция.

2.Отървете се от болката

Схващане и хронична болка във врата, кръста или гърба са едни от често срещаните оплаквания, с които много работещи хора се борят. СПА почивката може да Ви помогне да се справите с тези неприятни усещания. Възползвайте се от масаж на гърба или на цялото тяло, а по-смелите могат да опитат дори и  акупунктура . Опитните специалисти ще Ви предложат най-добрата терапия спрямо Вашите индивидуални нужди. Освен това, в България ще откриете много курорти, които разполагат с минерални извори и предлагат  балнеолечение. В зависимост от състава на минералната вода, топлите извори помагат за облекчение на редица заболявания на опорно-двигателната, нервната, сърдечно-съдовата система и др. Затова възползвайте се от възможностите, които природата предоставя.

3.Отдайте се на сладки сънища

Излишно е да изпадаме в задълбочени обяснения колко важен е качественият сън за Вашето здраве. Ще споменем само, че той е от особено значение, за да бъдете концентрирани, продуктивни и дори щастливи. Отпускайки сетивата си и оставяйки настрана задълженията и проблемите, ще успеете да спите по-добре, по-дълбоко и ще дадете необходимата почивка на тялото си. След няколко дни СПА процедури, чист въздух и пълноценен сън, ще се приберете вкъщи, изпълнени с енергия и готови да посрещнете предизвикателствата, които до този момент са Ви притеснявали.

4.Прекарайте време с любимите хора

Ваканция на някое тихо и уютно място е прекрасна възможност да прекарате пълноценно време с приятели, любимия човек или семейството. Далеч от всички разсейващи технологии, шума на големия град и задълженията, СПА почивката ще Ви помогне заедно да се насладите приятните моменти заедно. Ще имате повече време да си говорите, да наваксате пропуснатото и да отделите повече внимание на вашите отношения, за което не винаги остава време в забързаното ежедневие. Възползвайте се от този шанс и създайте незабравими спомени, които ще стоплят сърцето Ви дълго след това.

5.Време за себе си

Последно, но не на последно място, е възможността да отделите време за себе си. Излизайки от ритъма на натовареното и забързано ежедневие, ще имате повече време да помислите за проблемите си, да ги разгледате от друга перспектива и да откриете нови възможни решения. След кратка почивка ще бъдете много по-фокусирани и продуктивни и с лекота ще се справите с тревогите и притесненията. Нужно е само да си подарите малко време единствено и само за Вас. Тялото и умът Ви ще Ви бъдат благодарни.

Това бяха 5 убедителни причини да изберете СПА почивка. Ако сте фенове на ските през зимата, добро място, което може да посетите е СПА комплекс Рускувец в Добринище.

 

 

Вашият коментар