Топ начини да се забавляваме в интернет

Aко ви се налага да си останете вкъщи и да прекарате известно време на дивана или в леглото, не се отчайвайте – има много интересни неща, които можете да правите в интернет. Част от тях са дори и доходоносни.

Ето някои идеи.

Безплатни книги

Имаше времена, когато трябваше да ходите до книжарници или библиотеки, за да получите желаното четиво. В днешно време можете не само да останете вкъщи, но и да се наслаждавате на книгите безплатно.

Има множество виртуални библиотеки, които предлагат безплатни PDF файлове, които можете да изтеглите. Освен това приложенията за смартфони и настолни компютри също стават все по-популярни – Google eBookstore е добър пример за това.

Онлайн покер

А защо да не спечелите малко пари, докато си почивате? Покерът винаги е бил една от най-класните казино игри, а възможността да се играе онлайн го прави още по-вълнуващ.

Освен това времето вкъщи може да се окаже перфектна възможност да се включите в покер турнири в България. Тръпката би била невероятна!

Онлайн курсове

Трябва да има поне едно нещо, за което винаги съжалявате, че не сте научили. Това обаче може да се поправи.

Има многобройни уебсайтове, които предлагат класове по магически трикове, основи на програмирането, готвене на здравословни рецепти и т.н. Друга идея е самите вие да преподавате в интернет нещата, от които разбирате и бихте искали да споделите с другите хора.

Посещение на друга държава с Google Street View

Много малко хора осъзнават колко страхотно нещо всъщност е Google Street View. Можете да въведете адреси или квартали, разположени в страни по целия свят, и да използвате мишката, за да разгледате визуално улиците, площадите и други.

Например, знаете ли, че ако влезете в „Даунинг стрийт 10“, всъщност можете да обиколите вътрешността на правителствената централа на Лондон? Струва си да се опита.

Създавайте свои собствени мемета

Тези картинки несъмнено са много забавни. Използвайки прости генератори за целта като Img Flip Meme Generator и Make a Meme, можете да създадете свои собствени весели или провокиращи изображения.

Можете дори да създадете мемета на вашите приятели и семейство, за да ги завлечете във вашето забавно интернет начинание.

Срещнете нови приятели

Търсите ли нещо за правене в събота вечер? Сайтове като Meetup ви позволяват да се свързвате с групи хора, където да намирате съмишленици – независимо дали обектът на интернет е туризъм, филми, дегустация на вино или дори плетене на една кука.

Без съмнение това е един страхотен начин за създаване на приятели.

Създавайте музика

Soundscape например ви позволява да смесвате и съчетавате различни ритми, бийтове и мелодии, за да създавате ваша собствена музика. Най-хубавото е, че дори не се нуждаете от никакви музикални познания, за да започнете.

Просто изберете звуците си, отпуснете се и поддържайте музиката включена в продължение на часове и направете почивката си още по-приятна.

Пазаруване

Ако не се интересувате от отваряне на собствен магазин, все пак можете да пазарувате в магазините на други хора и вероятно дори да получите безплатна доставка.

Вижте най-новите дрехи, книги, филми, дрънкулки и много други от уюта на вашия компютър. В крайна сметка, кой не обича да пазарува?

Подкрепете кауза

Независимо дали сте запалени по социалната справедливост, икономиката, спасяването на китовете или какъвто и да е проблем, интернет предлага рога на изобилието от сайтове, където можете да дадете гласа си, да се срещнете със съмишленици и да получите удовлетворение.

Change.org е чудесно място, от което да започнете.

Планирайте пътуването на мечтите си

Ако обиколката ви с Google Street View ви вдъхнови да излезете и да видите света, можете да използвате интернет, за да изследвате хотели, круизи, обиколки и екскурзии – от Гранд каньон до Париж. Дори ако всъщност не можете да тръгнете веднага на път, самият процес на планиране сам може да бъде забавен и вълнуващ.

Интернет всъщност е едно много забавно място, нали?

Вашият коментар